Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

I Lærkereden er måltiderne en vigtig del af hverdagen. Vi samles i større og mindre grupper, og det er her, vi har mulighed for samtaler og for at øve os på både praktiske og sociale færdigheder. Vi øver blandt andet selvhjulpenhed - både ved at øse op selv, og ved at børnene henter mere mad i køkkenet, hvis der eksempelvis er brug for mere pasta eller smør. Det sociale kommer specielt til udtryk ved, at børnene spiser i grupper på tværs af alder og dermed kan lære af hinanden. Der sidder også altid en voksen med ved bordet.

Vores køkken er hjertet i Lærkereden, da det ligger midt i vores bygning og er samlingspunkt for hele vores institution. Når vores dygtige køkkenpersonale laver mad, kan det duftes i hele huset, og børnene kan altid komme forbi køkkenet og stille spørgsmål til dagens menu. Det er med til at gøre måltidsoplevelsen bedre og stimulerer børnenes appetit.

Børnene har i temauger og ved specielle lejligheder mulighed for at hjælpe til med madlavningen ved eksempelvis at skrælle æbler eller forme boller, og når vi laver mad udenfor ved vores bålplads, er børnene med hele vejen.

Vi serverer varieret mad med fokus på at få mindre kød i kosten og flere grøntsager og bælgfrugter, og vi har guldmærke i økologi. Vi har naturligvis mulighed for at tage kosthensyn. 

Vores måltider

Vi serverer vores lækre mad fra eget køkken til både børnehave, basisgruppe og vuggestue fordelt ud over dagen med: 

  • Morgenmad mellem kokken. 6 og 7.45 så de børn, der møder ind tidligt, kan få en god start på dagen. 
  • Formiddagsmad efter klokken 9, hvor der typisk serveres brød og frugt, yoghurt eller andet let. 
  • Frokost klokken 11.00 for vuggestuen og 11.15 for børnehaven, hvor vi samles i mindre grupper på tværs af alder. Vi starter altid frokosten med en remse, som børnene har været med til at lave, og som er blevet en fast tradition hos os. 
  • Eftermiddagsmad i takt med at vuggestuebørnene vågner fra lur og klokken 14 for børnehaven, hvor vi ofte serverer maden som en madcafé, hvor børnene kan gå til og fra og tage det mad, de har lyst til, så de ikke bliver afbrudt midt i en leg.  
  • Sen eftermiddagsmad klokken 16.30 for de børn, der bliver hentet sent, hvor vi typisk får brød og frugt, så børnene ikke bliver for sultne inden aftensmaden.